24 november 2010

27 nov: Miguel Syjuco på besök

”Ilustrado” är debutromanen som prisbelönades redan innan den kom i tryck.

Nu presenteras den svenska utgåvan av ”Ilustrado”, i översättning av Niklas Hval.

Signering!

Miguel Syjuco, som föddes 1976 i Manila, Filippinerna är son till den högt uppsatte politikern Augusto Syjuco Jr. Trots faderns enträgna önskningar blev Miguel Syjuco vare sig advokat eller politiker, utan valde sin egen bana. Han har jobbat för en mängd olika tidningar, bland annat The New Yorker och The Paris Review. Miguel Syjuco växte delvis upp i Kanada. I dag bor han i Montreal där han arbetar som redaktör för The Montreal Gazette.

”… a real revelation.”/Independent

När den legendariske filippinske författaren Crispin Salvador hittas död i Hudsonfloden i New York bestämmer sig hans adept Miguel för att undersöka det märkliga dödsfallet. Han upptäcker snart att det med all sannolikhet hänger ihop med försvinnandet av Salvadors sista manuskript, en avslöjande skildring av korruptionen på Filippinerna.

För att försöka förstå vad som har hänt börjar Miguel kartlägga Salvadors liv genom att läsa hans romaner och dikter samt andra dokument kopplade till honom. Fram träder en berättelse som spänner över fyra generationer och omfattar etthundrafemtio år av filippinsk historia präglad av förtryck och revolution – en berättelse som på många vis handlar om den unge huvudpersonen Miguel själv.

Kl 14-15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar