28 maj 2012

Möte med Nicola Lagioia på Söderbokhandeln tisdag 29/5 kl. 14.00!

Tisdag 29 maj kl 14:00
Med anledning av att Astor förlag snart publicerar Allt kommer tillbaka av Nicola Lagioia besöker författaren Stockholm! 29/5 kl. 14.00 gästar han Söderbokhandeln och ger en presentation av sin bok på engelska.

Om författaren

Nicola Lagioia, född 1973, brukar nämnas som en av de främsta i den unga italienska författargenerationen. Han har skrivit flera romaner och arbetar också som förlagsredaktör. Hans roman Allt kommer tillbaka belönades med det prestigefulla Viareggio-priset 2010.

Om boken

Bari tidigt 80-tal. Överflödet vet inga gränser, tre tonåringar strövar omkring på Baris gator och lever ett bekymmerslöst liv. Den kommersiella televisionen gestaltar en framtid av obegränsade njutningar. En ny värld växer fram och en hel nation blir en drömfabrik. När den hårt arbetande fadern som är besatt av att stiga i den sociala hierarkin plötsligt befinner sig i den osynliga maktens finrum blir konsekvenserna helt andra än de som han och alla andra hade föreställt sig. Spänningarna i tillvaron tvingar dem att ifrågasätta allt och gradvis dras de in i ett mörker som kommer att förändra dem för alltid.
Allt kommer tillbaka är en bländande vacker roman om ett decennium som förändrade världen i grunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar