16 februari 2015

Samtal om boken Snow White and the Madness of Truth

 
"Hon tog sig i hemlighet in i Israel, rusade in i en restaurang i Haifa, sköt ner en säkerhetsvakt, sprängde sig själv och mördade 19 oskyldiga civila. Vit som snö och röd som blod och hennes hår var svart som ebenholtz." (Ur konstverket)
 
 Sällan har ett svenskt konstverk fått så långtgående internationella konsekvenser som paret Sköld-Feilers Snövit och sanningens vansinne 2004. Efter att dåvarande israeliske ambassadören Zvi Mazel under själva vernissagen på Historiska Museet vandaliserat konstverket spreds nyheten snabbt över världen och orsakade konflikt ända på regeringsnivå. Nu, tio år efteråt, berättar konstnärerna själva om händelsen i antologin Snow White and the Madness of Truth.
Välkomna att lyssna till ett samtal som mellan konstnärerna Dror Feiler och Gunilla Sköld Feiler, historikern Johan Hegardt, filosofen Torbjörn Tännsjö - som alla medverkar i antologin, och DN:s konstkritiker Jessica Kempe om konst, yttrandefrihet och skandal. Ett samtal som idag är aktuellare än på länge.
Välkomna på torsdag 19/2, kl. 19.00!

Foto: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar