9 april 2016

Författarbesök på tisdag 12/4 kl. 14


Den nigeriansk-amerikanske författaren Chigozie Obioma är i Stockholm för att presentera sin sensationella debut Fiskarmännen (Ordfront förlag, i översättning av Ninni Holmqvist). Boken har hyllats av kritiker världen över och var bland annat bland finalisterna till årets Man Booker Prize.
På måndag gästar han Kulturhuset/Stadsteaterns Internationella författarscen, men dagen efter, tisdag 12/4 kl. 14, kommer han till Söderbokhandeln för att träffa sina läsare. Kom och få din bok signerad eller bara prata lite.

I samarbete med Ordfront förlag.

I Fiskarmännen följer vi nioårige Benjamin, yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria. När deras stränge far lämnar hemmet för en tid utnyttjar bröderna sin nyvunna frihet till att fiska vid floden, en gång ren och livskraftig, numera en nedsmutsad, förbjuden plats. På denna förbjudna plats får de höra en fruktansvärd spådom om hur en av bröderna kommer att dö, en förutsägelse som får misstron att börja växa mellan dem och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp.

Genom att väva samman mytiska inslag med modernt berättande gestaltar Obioma ett samhälle som står mittemellan tradition och modernitet. Fiskarmännen är en roman om skuld, syskonlojalitet och om trons kraft. Berättelsen om en familjs öde blir också berättelsen om Nigeria, och om en betydelsefull tid i landets komplexa historia.

”Det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge!” Yukiko Duke, Gomorron SverigeInga kommentarer:

Skicka en kommentar