10 oktober 2016

Inte en berättelseÄr det möjligt att göra motstånd? Vad betyder något? Det undersöker Stina Oscarson, regissör och tidigare Radioteaterchef, i sin nya bok.

Varmt välkomna till oss tisdag 18/10 för ett samtal mellan dramatikern och debattören Stina Oscarson och Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet. Oscarsons essä ”Inte en berättelse” tillkom efter att hon tvingats lämna sitt arbete som chef för Radioteatern - efter att som hon säger offentligt har blottat svaghet. Ätstörning är inte lämpligt om du är chef för en institution i allmänhetens tjänst. Och dessutom kvinna.

En vandring genom Stockholm utgör fonden för en essä som ställer frågor om politiskt motstånd i vår samtid. Går det att agera som fri röst i ett offentligt samtal där alla har blivit personliga varumärken? Hur är man sann mot sig själv? Går det att värna tvivlet i stället för självsäkerheten? Kan det finnas plats för en mångfald av röster?
Det finns aldrig bara en berättelse.

Samtalet börjar kl. 18. Vi bjuder på lite tilltugg och - förstås, böcker till specialpris. Arrangeras i samarbete med bokförlaget Atlas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar